Välj en sida

Karlar, oh karlar..

19. sep 2023 | 6 Kommentarer

Vi hade öppet hus här i söndags och jag satt ute under parasollet och njöt av mitt kaffe och kikade på folkvandringen genom huset. En man sätter sig utan kommentar vid mitt bord och öppnar genast sin monolog och berättar om sig och vad han tycker och tänker etc. Mycket ingående. Jag minns dates som jag hade efter min skilsmässa: samma mönster. Man utsätts för en oändligt lååång monolog och jag fick veta allt om hans sjukdomar och vad han tyckte och tänkte i detalj om det mesta här i världen. Jag är en väluppfostrad person och inte van att vara oförskämd men gudars vad skönt det var när jag kunde sätta honom på plats och tala om vad jag tycker om egotrippade karlar som tror att de är världens mittpunkt. Och att jag dessutom inte är anställd i caféet som samtalsterapeut.. Jag öste på ordentligt och kände hur ljuvligt det var och han fick ta skit för alla karlar som har snackat ihjäl mig. Jag lämnade honom sen med sin, som jag kallar fiskarväst, med 5000 fickor på så de kan ha allt med sig från flasköppnare till krokar och annat och undrar om han verkligen fattade vad som gick galet.. och en man i fiskarväst… vem vill ha den??

nästa bidrag

senaste kommentarer

 1. Ta en extrakoffert med pengar med till Sverige, så ska vi bättra på vårt BNP!!

 2. Du är rar o ok Rom byggdes inte på en dag men våra liv är lite ändliga så vi får…

 3. Jag har ett stort och helt oanfrätt förtroende för dina möjligheter här! Och du får en möjlighet att på sikt…

 4. Nu eru allså me i rådet för de boende. Grattis! De vore ju själva hmhm om du inte skulle få…

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Hej
Trevligt att träffas!

Registrera dig för att få innehåll i inkorgen, när jag skrivit något nytt.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

6 Kommentarer

 1. Ja, det är märkligt att det snarare är regel än undantag, att man tacksamt och med tindrande ögon förväntas ha ett oerhört stort intresse av att höra alla detaljer om allt! 🤨

  Svara
  • Även svenska män sådana??

   Svara
 2. Han såg en potentiell partner i dig, en som han kunde ty sig till när han flyttat in.
  Män är märkliga.
  Tänker på små gamla feta karlar som tilltalar unga vackra kvinnor och inte begriper varför de inte tas emot med öppna tacksamma armar.
  Eller feta fula äldre herrar som med avsmak ser på jämngamla kvinnor och förklarar motviljan med att de är esteter.
  Vad tufft av dig att säga ifrån!

  Svara
  • Det var så jätteskönt att vräka ur sig allt- wow!!

   Svara
   • Ja, visst är det irriterande med självupptagna människor av båda könen. Jag har också stött på någon bräkande karl som kan orera i en evighet om för omvärlden helt ointressanta saker. Men betydligt oftare kvinnor faktiskt. Många kvinnor av idag verkar ha stirrat sig blinda på mottot att man ”har rätt att ta plats och inte minst ta för sig”.
    Min erfarenhet är att ofta när kvinnor kommer igång med egotrippandet är det ingen hejd på svadan, medan jag fått dra personlig information ur män.

    Svara
    • Kära väninna, nej jag håller inte med dig med att kvinns är ännu värre. Är kanske österrikiska män annorlunda? Antagligen för hela folket är ju så underbart. Och du har ju inte varit ute på ”banan” ett bra tag – antar jag – så det är faktiskt så som jag skildrag, i vilket fall som helst har jag gjort den erfarenheten eller är jag kanske för mesig..

     Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *