Välj en sida

Rykande het soppa vid 32 grader i skuggan

9. sep 2023 | 2 Kommentarer

Vi har nu haft 32 grader i flera dagar, vi svettas, stönar, duschar huden av oss och stönar lite till. Vi skred idag som offerlamm till matsalen, så där lite man skulle man väl kunna pilla i sig. Jag anar odåd, ser djupa tallrikar och ja, idag får vi en rykande het soppa!! Mina protester hjälper inte, argumentet jag får höra att ”här äts alltid soppa på lördagarna”, ingen förbarman här inte. Ja, jag vet och förstår att kökschefen måste planera långt i förväg men det har ta mig katten varit jättevarmt länge och årstiden kallas sommar har jag hört någon säga , så man hade kanske kunnat… nää.. Min soppvägran slutar i en tallrik med lite potatis, lite färdigsås med 3 miljoner kalorier och 3 små brysselkål (pluralis kålar?). Jag skyfflar i mig det och tänker vemodigt på att jag hemma – äsch, förr i världen, jag är ju hemma nu – skulle ha gjort en fräsch sallad.. Ja jag vet att kvinnorna i många sydliga länder går omkring i svarta kläder, bär långa svarta handskar, dricker hett te och att det skulle vara susen mot värmen men det finns saker som jag inte tror på här i världen och det är en av de sakerna. Hördu kökschefen, ska vi ta ett litet snack om soppa och värme nån dag? Skulle kunna ge dig lite ideer.. och det du ser på bilden hade varit kanon idag..

nästa bidrag

senaste kommentarer

 1. Ta en extrakoffert med pengar med till Sverige, så ska vi bättra på vårt BNP!!

 2. Du är rar o ok Rom byggdes inte på en dag men våra liv är lite ändliga så vi får…

 3. Jag har ett stort och helt oanfrätt förtroende för dina möjligheter här! Och du får en möjlighet att på sikt…

 4. Nu eru allså me i rådet för de boende. Grattis! De vore ju själva hmhm om du inte skulle få…

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Hej
Trevligt att träffas!

Registrera dig för att få innehåll i inkorgen, när jag skrivit något nytt.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

2 Kommentarer

 1. Det är väl så att varm mat och dryck signalerar för kroppen att inte alstra ytterliggare värme. Kan vi lära oss något från människor som bor i ständig hög värme, så är det kanske just sådana saker.
  Njut av en god soppa, vet ja !

  Svara
  • Nä Solweig, jag vägrar!! Jag vet att du varit i många länder där det är varmt och att du är en mycket klok kvinna men min kropp vägrar tro på det!! Alltså min kropp är inte klok, den vill ha kalla drycker och glass istället..

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *