Välj en sida

Matkris på ålderdomshemmet

6. okt 2023 | 2 Kommentarer

Vi hade nationaldag häromdagen och matsalen dukades festligt. Maten skulle också bli festlig – för en tysk är det mycket festligt med en stor skiva stek, massa sås, rödkål och potäter. Jag väntade spänt på vad jag skulle kunna få och min tallrik kom: rödkål, två potatisar och bechamelsås.. jag trodde inte det var sant – rödkål och bechamelsås och varför får jag inte ha det festligt på nationaldagen?? Okey, det är ju inte riktigt min nationaldag men efter ungefäür 60 år i det här landet kände jag mig lite berättigad och inte bara med att få en festlig servett..Överste tuppen gjorde sin runda och frågade om det smakade, tanterna susade, såg att han försökt undgå vårt bord – vi har haft våra duster – men jag kallade på honom och frågade vad fanken det här var och han svamlade något om några produkter som inte hade levererats, som försvunnit, vad vet jag. Jag hade jättelust på krig!! Men en sån där människa låter sig inte provoceras.

Igår hade vi församling för alla som bor här och det diskuterades olika problem. Jag kunde inte knipa käft utan berättade om min fantastiska mat på nationaldagen och tror att de flesta bara tyckte jag var allmänt besvärlig. Att jag sen bad om att det skulle serveras kalorifattigare mat som en extra meny för de som vill, var inte heller något som de flesta klappade i händerna för. Hade jag sagt att jag vill ha minst 2 skivor kött varje dag hade jag fått dånande applåder.. Men nu ska vi i alla fall bilda en arbetsgrupp som ska ta sig an maten här och gissa vem som tränger sig in där? Enda nackdelen är att vi måste diskutera med överste tuppen och undrar hur länge det går bra. Jag berättar när jag vet mera. Idag skrev jag i alla fall på vår matlista som vi skriver på en gång i veckan att jag ville ha mat UTAN SÅS!! (såsen är pulversås som rörs ut, smakar det gott??)

Nä av ren förskräckelse glömde jag ta ett kort på maten och är inte verkligen säker på att ni vill se det.. det såg rätt så grymt ut…

nästa bidrag

senaste kommentarer

 1. Ta en extrakoffert med pengar med till Sverige, så ska vi bättra på vårt BNP!!

 2. Du är rar o ok Rom byggdes inte på en dag men våra liv är lite ändliga så vi får…

 3. Jag har ett stort och helt oanfrätt förtroende för dina möjligheter här! Och du får en möjlighet att på sikt…

 4. Nu eru allså me i rådet för de boende. Grattis! De vore ju själva hmhm om du inte skulle få…

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Hej
Trevligt att träffas!

Registrera dig för att få innehåll i inkorgen, när jag skrivit något nytt.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

2 Kommentarer

 1. Bra jobbat med arbetsgrupp! Detta är verkligen konstigt att de inte har bättre mat, varken på någon typ av boende och ej heller på sjukhuset. Just på såna ställen, där man skulle tro att dom utvecklar en klyftig ”Ernährungsberatung”.
  När jag var straight vegetarian på 80talet hade jag samma upplevelser: kokta grönsaker, potatis och ett skyfall av sås över det hela, det var vad man fick på retauranger när man inte ville ha kött. Men det är 40 år sen! Hoppas du kan ändra deras sypunkter lite, lycka till.

  Svara
  • Ja men såg på FB en sida med foton från ålderdomshem och sjukhus och där ligger vi ändå bra till… Huva vad jag såg för foton…

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *