Välj en sida

Jisses hur ska det här bli?

4. apr 2024 | 4 Kommentarer

När man bor på ett ålderdomshem måste man ha en rådgivande kommitté (säger mitt lexikon att det heter) som ska ”tillvarata de boendes interessen”. Men det tycks inte ha funkat så bra för den gamla kommittén har tydligen lämnat in och försvunnit. De råkade i luven på varandra och med ”regeringen” (fastän jag ändå inte var med då). Alltså måste vi välja en ny. Jag fattar det inte men av någon oklar anledning är jag en kandidat för detta. What happend? Vi måste vara minst 8 personer och med nästan 500 boende är det lite pinsamt att vi knappt får ihop 8 pers. Inte vet jag om alla andra bara är lyckliga och nöjda och jag en gammal gnattant men jag har en lista på saker som jag kommer att försöka få igenom.

Någon vansinnig person har tydligen trott att jag kan räkna till 10 (=intelligenstest..) och pang stod jag på listan med kandidaterna. Nä, jag ska inte fega ur, jag skulle verkligen vilja driva igenom en del saker men de kloka klappar mig snällt på huvudet och säger ”Ja du, vänta bara så får du se..” Alla våra boenden styrs med konservativ järnhand (nä, jag ska inte fråga om jag kan få klippa av alla fransarna på fåtöljerna i foajén – vem vill ha fransfåtöljer 2024??- fast de kliar i fingrarna på mig) och tror inte jag blir poppis om jag kommer med idéer. Pensionärer ska hålla käft, betala vad det kostar och vara tacksamma..

Jag har i alla fall varnat alla: det finns nog ingen människa på jorden som är så odiplomatiskt, otaktiskt och osaklig som jag. Jag kan bli skitsur och mycket otrevlig. Oj, oj, vad har jag gett mig in på men vem vet, jag kanske inte blir vald och lugnet och friden kan lägra sig över ålderdomshemmet igen.

nästa bidrag

senaste kommentarer

 1. 😂😂 åt Kerstis kommentar…måste medge att jag inte har koll på var Alexander verkade..men det kanske du har? Har aldrig…

 2. Jaså vedbärare, det var som tusan! Och det där med bortsupande klarade en annan familjemedlem ytterst perfekt av..

 3. Sederholm, googlade, vedbärare på Sthlms slott … Ja, sämre förfäder kan man ha. Han på din tavla kanske inte är…

 4. Jorå, tror att du och jag kan bita ifrån rätt så bra och hoppas på fortsatt kompisskasp...kram

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Hej
Trevligt att träffas!

Registrera dig för att få innehåll i inkorgen, när jag skrivit något nytt.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

4 Kommentarer

 1. Härligt att just du får vara med och sätta fart på gamlingarna. De behöver en frisk ung fläkt i sina stelnade liv. Det kan bli riktigt rolig! Ser fram emot nästa inlägg. 🤗

  Svara
 2. Får vara med kära Anna Märta, här letade de med ljus och lykta och den som inte hann gömma sig åkte fast men ok, ser fram emot att ta kampen mot den konservativa regeringen.. Håll en tumme för mig..

  Svara
 3. Du passar perfekt till det här Cecilia. Och du skall se, att det till och med kommer att muntra upp dig, när du får ta upp kampen med de gamla gubbarna uppe i täten.
  Och om du ibland skulle behöva litet moraliskt stöd i bakgrunden, så är det bara att ringa.

  Svara
  • Ack Ankin, tack för dina höga tankar om mig men undrar om jag inte lutat mig lite för långt ut ur fönstret som man säger i detta land..

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *